Krevety na plechu

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Krevety tygří - loupané
  • 10 g Máslo čerstvé
  • 1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 0.25 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 0.5 kávová lžička Tabasco
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 1 špetka Bazalka
  • 2 stroužek Česnek
  • 0.25 šálek Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Omáčka sójová
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Víno madeira
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 261 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 202 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 134.3 mg
  • Draslík 32.9 mg
  • Vláknina 240 mg
  • Vitamín A 240 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.3 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechny přísady kromě krevet promícháme v kastrolu, přivedeme k varu, ale nevaříme. Horkou směs dobře zamícháme a necháme prochladnout.

  • 2

    Rozmrazené, okapané krevety vložíme do mísy, přelijeme vlažnou zálivkou, necháme marinovat v chladu nejméně 30 minut.

  • 3

    Plech vymastíme máslem, rozložíme na něj krevety i s marinádou a dáme péci do silně vyhřáté trouby na 10 - 12 minut.

  • 4

    Podáváme s pečenými bramborami nebo s chlebem.

Komentáře k receptu