Gambas al ajillo

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 80 g Máslo čerstvé
  • 1250 g Garnát obecný
  • 185 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Cibule
  • 8 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1041 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 70 g
  • Sodík 2114 mg
  • Bílkoviny 88 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 667.8 mg
  • Draslík 663.6 mg
  • Vláknina 2120 mg
  • Vitamín A 2120 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 6.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 22.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Čerstvé garnáty vyloupeme, ale neodřezáváme ocasy. Zbavíme je žil a směrem od hlavy nařízneme podélně na hřbetu.

  • 2

    Smícháme máslo s olejem a stejným dílem ho rozdělíme do 4 litinových rendlíků o objemu 500 ml. Do každého rendlíku přidáme po stejném dílu z polovičního množství utřeného česneku.

  • 3

    Rendlíky dáme na plech, troubu předehřejeme na 250°C a 10 minut pečeme, dokud nezačne směs bublat. Vyjmeme z trouby a do rendlíků dáme garnáty a zbylý česnek. Vrátíme do trouby a pečeme cca 5 minut, dokud nebudou garnáti hotoví.

  • 4

    Pak přimícháme jarní cibulku, nakrájenou na tenká kolečka, dle chuti osolíme a podáváme s chlebem, který namáčíme do omáčky.

Komentáře k receptu