Dýně s chilli a bazalkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Dýně
  • 125 ml Mléko kokosové
  • 125 ml Kokosová smetana
  • 0.5 kávová lžička Krevetová pasta
  • 2 kávová lžička Limetková šťáva
  • 2 ks Šalotka
  • 2 ks Chilli paprička
  • 2 ks Koriandr celý
  • 10 ks Pepř bílý
  • 1 hrst Bazalka
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Garnát obecný
  • 1 polévková lžíce Cukr palmový
  • 1 polévková lžíce Omáčka rybí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 738 kcal
  • Sacharidy 108 g
  • Tuky 31 g
  • Sodík 239 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 108 g
  • Cholesterol 17 mg
  • Draslík 1626.8 mg
  • Vláknina 57641 mg
  • Vitamín A 57641 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 157 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 25.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Nejdříve namočíme do misky s vodou asi na 20 minut 2 polévkové lžíce sušených garnátů. Pak vodu slijeme a necháme okapat.

  • 2

    Zbylé sušené garnáty a garnátovou pastu (můžeme použít i krevetovou), kořen koriandru, kuličky pepře, nasekaný česnek a nasekanou šalotku vložíme do moždíře nebo mixeru a rozdrtíme na hladkou pastu.

  • 3

    Na pánvi Wok necháme kokosovou smetanu 5 minut zvolna vařit. Přidáme pastu a důkladně jí rozmícháme. Vaříme další asi 2-3 minuty, přidáme na 4 cm kostky nakrájenou dýni, na nudličky pokrájené chilli papričky, namočené sušené garnáty a kokosové mléko. Pořádně zamícháme, aby se všechny suroviny spojily a vaříme asi 10-15 minut, až dýně zkřehne. Pozor na to, aby se nerozvařila.

  • 4

    Na konec přilijeme rybí omáčku, přisypeme cukr, zakapeme limetkovou šťávou a vaříme 2-3 minuty. Před podáváním vmícháme pro dochucení bazalkové listy.

Komentáře k receptu