Krevetové špízy s rajčatovou salsou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 43 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 130 ml Olej olivový extra panenský
  • 1 kávová lžička Chilli paprička
  • 3 kávová lžička Ocet ze šampaňského - Balsamic
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 ks Paprika červená
  • 2 ks Rajčata
  • 1 ks Paprika oranžová
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 dl Olej olivový
  • 1.5 kg Krevety tygří - loupané
  • 2 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 402 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 33 g
  • Sodík 193 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 196.9 mg
  • Draslík 96.5 mg
  • Vláknina 1728.9 mg
  • Vitamín A 1728.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 17.3 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Panenský olivový olej (125 ml), citronovou šťávu, nadrobno nakrájené chilli papričky, ocet aceto balsamico a pepř důkladně v misce ušleháme. Připravenou marinádu odložíme.

  • 2

    Z krevet odlomíme hlavičky a krunýře, ocásky jim na ozdobu ponecháme. Na hřbetní straně krevety nařízneme a odstraníme z nich tenkou černou žilku. Připravené krevety vložíme do marinády a promícháme. Vše uložíme na 15 minut do lednice.

  • 3

    Mezitím si připravíme salsu. Rajčata oloupeme a vydlabeme. Papriky zbavíme slupky a semen a spolu s rajčaty nadrobno nakrájíme. Přidáme nakrájené bílé části z jarních cibulek, 1 lžíci panenského olivového oleje, ocet aceto balsamico a důkladně promícháme. Podle chuti osolíme a opepříme.

  • 4

    Krevety navlékneme na grilovací jehly a potřeme připravenou marinádou. Grilovací rošt potřeme olejem a rozložíme na něj špízy. Pod předehřátým grilem je grilujeme asi 1 minutu, poté je obrátíme a grilujeme další 1,5 minuty, až změní barvu.

  • 5

    Natrháme si lístky bazalky a smícháme se salsou. Ihned servírujeme.

Komentáře k receptu