Nadívané krevety se zeleninou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 60 g Hovězí maso mleté
  • 8 ml Omáčka sójová
  • 5 ml Olej sezamový
  • 0.5 kávová lžička Česnek
  • 0.25 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Cibulka jarní
  • 3 kávová lžička Hořčice v prášku
  • 6 ks Krevety tygří - loupané
  • 4 ks Houby čerstvé
  • 0.25 ks Paprika červená
  • 0.5 ks Okurka salátová
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2216 kcal
  • Sacharidy 99 g
  • Tuky 65 g
  • Sodík 2397 mg
  • Bílkoviny 700 g
  • Uhlovodany 9 g
  • Cholesterol 3168.6 mg
  • Draslík 521.3 mg
  • Vláknina 4221 mg
  • Vitamín A 4221 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 15.7 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krevety oloupeme, odstraníme vnitřnosti, hlavu, končetiny. Krevety nařízneme a posolíme.

  • 2

    Smícháme mleté maso, 5 ml omáčky, nasekané cibulky, prolisovaný česnek, cukr, sezamový olej a hořčici. Zářezy v krevetách naplníme směsí a vaříme v páře asi 15 minut.

  • 3

    Houby namočíme na dvacet minut do horké vody, po osušení nakrájíme, okořením zbytkem omáčky a olejem. Papriku nakrájíme na proužky. Okurku oškrábeme, nakrájíme na proužky, osolíme a přidáme sezamový olej. Vše poskládáme na talíře a rovnou podáváme.

Komentáře k receptu