Vichissoise s garnáty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 65 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 300 g Garnát obecný
  • 500 g Brambory
  • 60 g Petržel - nať
  • 50 g Máslo čerstvé
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 500 ml Mléko polotučné
  • 30 ml Olej olivový
  • 3 ks Pórek
  • 0.5 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 572 kcal
  • Sacharidy 62 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 1020 mg
  • Bílkoviny 33 g
  • Uhlovodany 56 g
  • Cholesterol 182 mg
  • Draslík 1258.8 mg
  • Vláknina 17622.5 mg
  • Vitamín A 17622.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 73.6 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 24.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme ocásky garnátů, odstraníme černé střívko, omyjeme a dáme do mísy. Přidáme olej a po špetce soli a pepře. Vše promícháme a necháme chvíli marinovat. Očistíme pórky a pokrájíme na kolečka. Oloupeme brambory a pokrájíme na kostičky. Omyjeme petrželku a nasekáme.

  • 2

    V hrnci osmažíme na kolečka nakrájené pórky. Přidáme brambory a osmažíme. Přilijeme 1/2 1 vody, osolíme a opepříme. Vodu uvedeme do varu a cca 30 minut vaříme.

  • 3

    Na pánev vhodíme ocásky garnátů i s marinádou a dusíme na středním plameni 2-3 minuty. Vyjmeme a necháme stranou mezi dvěma talíři, aby zůstaly teplé. Stáhneme hrnec s bramborami a pórky. Obsah hrnce propasírujeme sítem do hrnce. Přimícháme ohřáté mléko a vše uvedeme do varu.

  • 4

    Stáhneme hrnec z ohně, vmícháme na kousky pokrájené máslo. Získaný krém rozdělíme do jednotlivých talířů, přidáme garnáty a posypeme každou porci nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu