Tygří krevety v omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Rajčata
  • 60 g Petržel - nať
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 400 g Krevety tygří - loupané
  • 100 ml Víno bílé
  • 90 ml Olej olivový
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 311 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 569 mg
  • Bílkoviny 24 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 105 mg
  • Draslík 279.4 mg
  • Vláknina 3175 mg
  • Vitamín A 3175 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.6 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krevety očistíme, rozstřihneme po straně nůžkami, odstraníme blánu, promyjeme ve studené vodě. Scedíme, vhodíme do mísy s bílým vínem, necháme 15 minut marinovat, znovu scedíme. Oloupeme stroužek česneku, omyjeme ho a lehce podrtíme. Omyjeme, osušíme a jemně nasekáme petrželku.

  • 2

    Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme, oloupeme, zbavíme semínek, necháme v cedníku okapat a nasekáme nahrubo.

  • 3

    V pánvi osmažíme na oleji stroužek česneku s trochou nasekané petrželky. Česnek vyhodíme.

  • 4

    Vhodíme do pánve krevety, 2-3 minuty smažíme na prudkém ohni. Přidáme rajčata, osolíme a opepříme, dusíme na středním plameni cca 10 minut. Hotový pokrm, posypaný nasekanou petrželkou, podáváme horký na stůl.

Komentáře k receptu