Krevety na špejli
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 324 kcal
 - Sacharidy 8 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 840 mg
 - Bílkoviny 38 g
 - Uhlovodany 4 g
 - Cholesterol 174.5 mg
 - Draslík 72.8 mg
 - Vláknina 902.5 mg
 - Vitamín A 902.5 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 0 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Vyloupeme krevety a odstraníme z nich černé střívko. Rychle je omyjeme, osušíme a lehce osolíme a opepříme. Plátky uzené slaniny rozkrojíme na poloviny a každého mořského ráčka zabalíme do kusu slaniny. Vezmeme 4 dlouhé jehly a na každou napícháme po 4 garnátech.
 - 
                                2
Vytřeme olejem plech na pečení, rozložíme na něj připravené jehly a vložíme ho na 5-6 minut do trouby předehřáté na 200 °C. Během pečení jehly několikrát pootočíme. Vytáhneme plech z trouby, obalíme jehly ve strouhance a vrátíme je ještě jednou na 2-3 minuty do trouby předehřáté na 220 °C, aby byl povrch mírně opečený. Rozložíme jehly na nahřátou servírovací mísu a hotový pokrm podáváme, chceme-li, s libovolným salátem.