Vejce plněná krevetovou náplní a koprem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Tvaroh jemný
  • 50 g Krevety tygří - loupané
  • 60 g Kopr čerstvý
  • 10 g Sůl
  • 10 g Pepř černý mletý
  • 15 ml Citronová šťáva
  • 20 ml Ocet vinný
  • 15 ml Olej olivový
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Salát ledový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 174 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 11 g
  • Sodík 1084 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 258.5 mg
  • Draslík 321.8 mg
  • Vláknina 3285 mg
  • Vitamín A 3285 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 23.5 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vejce uvaříme natvrdo, necháme vychladnout, oloupeme, rozpůlíme a vyjmeme žloutky. Prolisujeme sítem a smícháme s tvarohem. Krevety nasekáme, vmícháme do tvarohu se žloutky a osolíme, opepříme a zakapeme citronovou šťávou. Z hmoty vytvarujeme kuličky o velikosti žloutku. Kopr nasekáme najemno, obalíme v něm připravené kuličky a vložíme do polovin vajec do důlku po žloutcích.

  • 2

    V míse připravíme zálivku z oleje, octa a soli. Listy salátu nastrouháme a rovnou vkládáme do mísy. Salát se zálivkou důkladně a opatrně promícháme, rozdělíme na talíře a poklademe 2 polovinami vajec. Hotový pokrm podáváme s opečeným toastem.

Komentáře k receptu