Studená polévka s krevetami a koprem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Krevety tygří - loupané
  • 60 g Kopr čerstvý
  • 10 g Cukr krupice
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 30 ml Olej olivový
  • 30 ml Ocet vinný
  • 15 ml Tabasco
  • 500 ml Mléko - podmáslí
  • 1 ks Okurka salátová
  • 1 ks Šalotka
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 201 kcal
  • Sacharidy 23 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 545 mg
  • Bílkoviny 13 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 26.3 mg
  • Draslík 462.3 mg
  • Vláknina 2640 mg
  • Vitamín A 2640 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 20.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Česnek a šalotku nakrájíme nadrobno, zesklovatíme na olivovém oleji a necháme vychladnout.

  • 2

    Okurku oloupeme, podélné rozpůlíme, lžící odstraníme semínka, nakrájíme na kostičky a rozmixujeme s podmáslím. Bylinky nadrobno nasekáme spolu s koprem. Ochutíme cukrem, solí, tabascem, octem a pepřem.

  • 3

    Dobře vychladíme v chladničce. Studenou polévku rozdělíme do talířů, ozdobíme koprem a smaženými krevetami a podáváme.

Komentáře k receptu