Špagety s krevetami na víně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Těstoviny Spaghettini
  • 450 g Krevety tygří - loupané
  • 125 ml Olej olivový
  • 125 ml Víno bílé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 6 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 747 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 35 g
  • Sodík 190 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 118.1 mg
  • Draslík 93.9 mg
  • Vláknina 6542.8 mg
  • Vitamín A 6542.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.8 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci v osolené vodě vaříme špagety, až jsou měkké. Přecedíme je a necháme na teple.

  • 2

    V mezičase ve velkém hrnci na oleji mírně orestujeme na plátky nakrájený česnek, přidáme krevety, které jsme vyloupali a odstranili hřbetní žilku a 2 lžíce pokrájené petrželové nati. Dobře promícháme, vlijeme víno a asi 2 minuty povaříme. Na závěr přidáme citronovou šťávu a vaříme, dokud krevety nedostanou růžovou barvu.

  • 3

    Ke krevetám do hrnce přidáme špagety, ochutíme solí a pepřem, dobře zamícháme a přesypeme na mísu. Na míse ozdobíme zbylou petrželovou natí a ihned podáváme.

Komentáře k receptu