Zapečené kapsy s rybím masem a mušlemi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 135 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 450 g Mušle slávky
  • 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 350 g Těstoviny Spaghettini
  • 120 g Olihně
  • 180 g Krevety tygří - loupané
  • 225 ml Víno bílé
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 4 stroužek Česnek
  • 6 kg Krab
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1947 kcal
  • Sacharidy 91 g
  • Tuky 32 g
  • Sodík 5185 mg
  • Bílkoviny 303 g
  • Uhlovodany 90 g
  • Cholesterol 1045.7 mg
  • Draslík 6222.1 mg
  • Vláknina 9734.8 mg
  • Vitamín A 9734.8 mg
  • Vitamín B6 2.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 95.9 mg
  • Vitamín E 2.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 23.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Roztřídíme slávky, ty, které se při poťukání nezavřou, nepoužijeme. Nepoužijeme ani ty, které se po uvaření neotevřely. Lastury slávek před vařením dobře vyčistíme kartáčkem. Krevety vyloupeme, slávky zbavíme vláken.

  • 2

    Ve velké pánvi na jedné lžíci oleje restujeme polovinu chilli papriček, které jsme zbavili semen a nakrájeli na tenké nudličky, a polovinu na plátky nakrájeného česneku. Po třech minutách přidáme víno, pokrájená konzervovaná rajčata i s nálevem a zhruba hodinu pomalu vaříme. Poté zeleninu přepasírujeme, vzniklou omáčku ochutíme pepřem a solí a dáme stranou.

  • 3

    Ve velkém hrnci v osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, přecedíme a rovněž odložíme.

  • 4

    Ve velkém silnostěnném hrnci na zbylém másle a oleji smažíme druhou polovinu česneku a chilli papriček. Po zhruba pěti minutách přidáme očištěnou a pokrájenou oliheň, slávky, krevety a prudce pod poklicí restujeme, dokud se slávky neotevřou. Poté rendlík odstavíme a vmícháme maso z kraba. Poté přidáme těstoviny, omáčku z rajčat, posekané bylinky a dobře promícháme.

  • 5

    Z pečícího papíru vystříháme čtyři čtverce, rovnoměrně na jednu polovinu čtverce položíme směs, druhou polovinou papíru ji překryjeme, přehneme okraje, naplněný papír přeneseme na plech a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme zhruba deset minut. Kapsy otevřeme opatrně, aby nás nepopálila pára, hned podáváme.

Komentáře k receptu