Zapečené kapsy s rybím masem a mušlemi
Suroviny
- 450 g Mušle slávky
 - 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
 - 350 g Těstoviny Spaghettini
 - 120 g Olihně
 - 180 g Krevety tygří - loupané
 - 225 ml Víno bílé
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 2 ks Chilli paprička
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 4 stroužek Česnek
 - 6 kg Krab
 - 1 polévková lžíce Bazalka
 - 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
 - 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
 - 3 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1947 kcal
 - Sacharidy 91 g
 - Tuky 32 g
 - Sodík 5185 mg
 - Bílkoviny 303 g
 - Uhlovodany 90 g
 - Cholesterol 1045.7 mg
 - Draslík 6222.1 mg
 - Vláknina 9734.8 mg
 - Vitamín A 9734.8 mg
 - Vitamín B6 2.7 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 95.9 mg
 - Vitamín E 2.4 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 23.6 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Roztřídíme slávky, ty, které se při poťukání nezavřou, nepoužijeme. Nepoužijeme ani ty, které se po uvaření neotevřely. Lastury slávek před vařením dobře vyčistíme kartáčkem. Krevety vyloupeme, slávky zbavíme vláken.
 - 
                                2
Ve velké pánvi na jedné lžíci oleje restujeme polovinu chilli papriček, které jsme zbavili semen a nakrájeli na tenké nudličky, a polovinu na plátky nakrájeného česneku. Po třech minutách přidáme víno, pokrájená konzervovaná rajčata i s nálevem a zhruba hodinu pomalu vaříme. Poté zeleninu přepasírujeme, vzniklou omáčku ochutíme pepřem a solí a dáme stranou.
 - 
                                3
Ve velkém hrnci v osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, přecedíme a rovněž odložíme.
 - 
                                4
Ve velkém silnostěnném hrnci na zbylém másle a oleji smažíme druhou polovinu česneku a chilli papriček. Po zhruba pěti minutách přidáme očištěnou a pokrájenou oliheň, slávky, krevety a prudce pod poklicí restujeme, dokud se slávky neotevřou. Poté rendlík odstavíme a vmícháme maso z kraba. Poté přidáme těstoviny, omáčku z rajčat, posekané bylinky a dobře promícháme.
 - 
                                5
Z pečícího papíru vystříháme čtyři čtverce, rovnoměrně na jednu polovinu čtverce položíme směs, druhou polovinou papíru ji překryjeme, přehneme okraje, naplněný papír přeneseme na plech a vložíme do trouby předehřáté na 180 °C. Pečeme zhruba deset minut. Kapsy otevřeme opatrně, aby nás nepopálila pára, hned podáváme.