Těstoviny s mořskými plody v bylinkové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 220 g Hřebenatka
  • 50 g Petržel - nať
  • 450 g Těstoviny Fusilli
  • 40 g Sýr Gruyére
  • 25 g Sýr Parmezán
  • 220 g Krevety tygří - loupané
  • 550 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Chilli paprička sušená
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 8 ks Cibulka jarní
  • 1 polévková lžíce Bazalka
  • 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1068 kcal
  • Sacharidy 97 g
  • Tuky 58 g
  • Sodík 479 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 91 g
  • Cholesterol 242.4 mg
  • Draslík 410 mg
  • Vláknina 10988.2 mg
  • Vitamín A 10988.2 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 33.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve větším kastrolu zahříváme šlehačku k bodu varu, ale nevaříme. Poté při nižší teplotě smetanu vaříme s nadrobno pokrájenými cibulkami, tymiánem a petrželkou, které jsme rovněž drobně nasekali. Zhruba po 7 minutách varu omáčku odstavíme.

  • 2

    V osolené vodě uvaříme těstoviny na skus, scedíme je a vrátíme zpět do hrnce. Vlijeme k nim omáčku a oba sýry (sýr Gruyére můžeme nahradit ementálem), které jsme jemně nastrouhali. Směs dobře promícháme a necháme na teple.

  • 3

    Na pánvi na oleji zhruba 2 minuty smažíme vyloupané krevety a hřebenatky.

  • 4

    Těstoviny s omáčkou vsypeme na mísu, přidáme krevety s hřebenatkami, zdobíme posekanými bazalkovými lístky a ihned podáváme.

Komentáře k receptu