Zapečené těstoviny s krevetami a lososem
Suroviny
- 350 g Těstoviny Spaghettini
 - 70 g Máslo čerstvé
 - 200 g Losos uzený
 - 280 g Krevety tygří - loupané
 - 120 g Sýr Parmezán
 - 300 ml Mléko polotučné
 - 300 ml Bešamel
 - 0.5 kávová lžička Sůl
 - 1 ks Bobkový list
 - 6 ks Pepř černý celý
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 špetka Muškátový květ
 - 1 plátek Cibule
 - 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 654 kcal
 - Sacharidy 76 g
 - Tuky 26 g
 - Sodík 646 mg
 - Bílkoviny 42 g
 - Uhlovodany 72 g
 - Cholesterol 107.4 mg
 - Draslík 739.6 mg
 - Vláknina 24900.5 mg
 - Vitamín A 24900.5 mg
 - Vitamín B6 0.3 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 8.9 mg
 - Vitamín E 0.5 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 25.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Připravíme bešamelovou omáčku. V rendlíku zahříváme 300 ml mléka, 1 bobkový list, plátek cibule, 6 ks pepře, špetka muškátového květu, sůl a pepř. Dbáme, aby se omáčka nevařila. Po deseti minutách zahřívání omáčku přecedíme. V jiném rendlíku restujeme na másle mouku, až zezlátne. Poté opatrně vmícháme mléčnou směs a vaříme, až směs zhoustne a je hladká. Omáčku osolíme a opepříme.
 - 
                                2
V osolené vodě uvaříme těstoviny na zkus, scedíme, necháme okapat, vrátíme zpět do hrnce a promícháme se čtyřmi lžícemi másla.
 - 
                                3
Vymažeme máslem velkou zapékací mísu a vsypeme do ní polovinu uvařených špaget. Poklademe je částí pokrájeného lososa a částí krevet, které jsme očistili, uvařili a nakrájeli na kousky. Na tuto vrstvu vlijeme polovinu bešamelu a posypeme polovinou ustrouhaného parmezánu. Poskládáme stejnou druhou vrstvu. Na závěr poklademe bešamel posypaný sýrem a zbylým máslem.
 - 
                                4
Špagety pečeme v troubě předehřáté na 180°C zhruba patnáct minut, dokud povrch nezezlátne. Hned podáváme.