Zelené ravioli plněné krevetami s čerstvými rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Špenát listový čerstvý
  • 250 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Sůl
  • 500 g Krevety tygří - loupané
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 80 g Celer řapíkatý
  • 50 g Šalotka
  • 10 g Petržel - nať
  • 200 g Rajčata Cherry
  • 50 g Chléb toastový
  • 50 g Mrkev kořen
  • 50 ml Sherry brandy
  • 1 kávová lžička Protlak rajčatový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 6 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 559 kcal
  • Sacharidy 68 g
  • Tuky 46 g
  • Sodík 1225 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 17 g
  • Cholesterol 255.9 mg
  • Draslík 489.5 mg
  • Vláknina 9561.5 mg
  • Vitamín A 9561.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 29.2 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krevety rozmixujeme s toastovým chlebem, solí, pepřem, nasekanou čerstvou petrželkou a smetanou. Špenát uvaříme, rozmixujeme s vejcem a solí, s moukou vypracujeme homogenní těsto a necháme ho 20 minut odpočívat.

  • 2

    Nadrobno nasekanou zeleninu podusíme na 2 lžících oleje, přidáme petrželku a rajčatový protlak. Podlijeme brandy, zalijeme vodou a pomalu vaříme 35 minut.

  • 3

    Z těsta vyválíme dlouhý slabý plát; na polovinu poklademe kopečky náplně a druhou polovinou překryjeme a vytvoříme ravioli.

  • 4

    Zbylý olej ohřejeme na pánvi, přidáme rajčata překrojená na polovinu a po několika minutách podlijeme přecezeným vývarem; vaříme dalších 15 minut.

  • 5

    Ravioli uvaříme v osolené vodě a dáme k omáčce. Krátce povaříme.

Komentáře k receptu