Koriandrový salát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 250 g Hrášek
  • 50 g Chléb konzumní
  • 60 g Mrkev kořen
  • 125 g Žampiony - sterilované
  • 200 g Zelí hlávkové bílé
  • 20 g Špenát listový čerstvý
  • 40 g Nudle čínské vaječné
  • 125 g Hovězí maso mleté
  • 10 g Koriandr čerstvý
  • 100 g Krevety tygří
  • 100 ml Olej olivový
  • 50 ml Vývar drůbeží
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 špetka Sůl
  • 2 špetka Pepř černý mletý
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 439 kcal
  • Sacharidy 29 g
  • Tuky 29 g
  • Sodík 346 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 80.7 mg
  • Draslík 451 mg
  • Vláknina 11730.5 mg
  • Vitamín A 11730.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.1 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zelí omyjeme, zbavíme košťálu a povadlých listů, rozebereme na jednotlivé listy a spaříme 10 minut ve vařící vodě. Krevety a nudle zalijeme horkou vodou a necháme máčet 20 minut. Poté slijeme.

  • 2

    Chleba namočíme do vývaru, rukama vymačkáme, střídku smícháme s masem, vejcem a 5 g sekaného koriandru. Osolíme a opepříme. Ze směsi tvarujeme kuličky, které usmažíme na rozpáleném oleji.

  • 3

    Žampiony pokrájíme na plátky, pokapeme citronovou šťávou. Hrášek a špenát spaříme ve vroucí vodě, poté vodu slijeme a necháme okapat. Mrkev očistíme a nakrájíme na tenké nudličky. Všechny suroviny naservírujeme na talíř, posypeme sekaným koriandrem a ihned servírujeme.

Komentáře k receptu