Motýlci z tygřích krevet

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 ks Salát hlávkový
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 12 ks Krevety tygří - loupané
  • 2 ks Cibulka jarní
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 0.4 hrnek Olej rostlinný
  • 10 polévková lžíce Strouhanka
  • 1 polévková lžíce Víno rýžové čínské
  • 2 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • 1 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 2583 kcal
  • Sacharidy 108 g
  • Tuky 104 g
  • Sodík 2767 mg
  • Bílkoviny 696 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 3272.7 mg
  • Draslík 88.3 mg
  • Vláknina 3063.8 mg
  • Vitamín A 3063.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.7 mg
  • Vitamín E 4.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Krevety zbavíme skořápek a střev, přelomíme napůl v oblasti bříšek, aby ocásky držely (příp. použijeme loupané.) Smícháme pepř, sójovou omáčku, sůl, škrobovou moučku, víno a ve směsi krevety obalíme. Necháme marinovat 15 minut.

  • 2

    Rozpálíme olej v pánvi. Každou krevetu uchopíme za ocas, ponoříme do rozšlehaných vajec a do strouhanky, aby se stejně obalily. Postupně smažíme do zlatova. Poté necháme okapat.

  • 3

    Před podáváním je rozmístíme na listy hlávkového salátu a posypeme jarní cibulkou.

Komentáře k receptu