Obalené smažené plody moře
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1082 kcal
 - Sacharidy 16 g
 - Tuky 107 g
 - Sodík 179 mg
 - Bílkoviny 25 g
 - Uhlovodany 5 g
 - Cholesterol 221.5 mg
 - Draslík 160.9 mg
 - Vláknina 2480.3 mg
 - Vitamín A 2480.3 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 21.6 mg
 - Vitamín E 9.8 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.9 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Pod studenou tekoucí vodou opláchneme krevety, olihně a sledě. Olihně nakrájíme na prstýnky, chapadla necháme vcelku.
 - 
                                2
Rozehřejeme v pánvi olej. Do misky dáme mouku, bazalku, sůl a pepř, promícháme. V této směsi obalíme krevety, olihně a sledě, aby byly stejnoměrně pokryté. Nadbytečnou mouku setřeseme.
 - 
                                3
Všechny plody moře smažíme 3 minuty, dokud nejsou křupavé a zlaté. Vyndáme a necháme okapat.
 - 
                                4
Osmažené plody dáme na talíře a podáváme např. s česnekovou majonézou, ozdobíme čtvrtkami koleček citronu.