Ostré krevety s rigatoni

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 750 g Krevety tygří - loupané
  • 5 g Sůl
  • 25 g Petržel - nať
  • 80 g Cibulka jarní
  • 300 g Salsa rajčatová
  • 500 g Těstoviny Rigatoni
  • 375 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 2 ks Chilli paprička
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 931 kcal
  • Sacharidy 78 g
  • Tuky 40 g
  • Sodík 1084 mg
  • Bílkoviny 57 g
  • Uhlovodany 69 g
  • Cholesterol 300 mg
  • Draslík 355.1 mg
  • Vláknina 11720 mg
  • Vitamín A 11720 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 24.7 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu "al dente" a scedíme.

  • 2

    Drcený česnek, nasekané chilli papričky a kolečka cibulky opékáme na oleji při střední teplotě asi 2 minuty dozlatova. Přidáme krevety a podusíme je asi 5 minut, až změní barvu. Vmícháme salsu a smetanu a přivedeme k varu. Potom omáčku zvolna vaříme 3-5 minut, až mírně zhoustne. Těstoviny rozložíme na talíře, polijeme omáčkou a ozdobíme petrželkou.

Komentáře k receptu