Fettuccine se smetanou a krevetami
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
 - 500 g Krevety tygří - loupané
 - 500 g Těstoviny Fettuccine
 - 250 ml Smetana 12% (konzumní)
 - 1 kávová lžička Sůl
 - 6 ks Cibulka jarní
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 1 stroužek Česnek
 - 5 l Voda pitná
 - 1 polévková lžíce Olej olivový
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 722 kcal
 - Sacharidy 92 g
 - Tuky 24 g
 - Sodík 343 mg
 - Bílkoviny 52 g
 - Uhlovodany 86 g
 - Cholesterol 165.3 mg
 - Draslík 96.8 mg
 - Vláknina 8664.3 mg
 - Vitamín A 8664.3 mg
 - Vitamín B6 0 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 9.2 mg
 - Vitamín E 0.1 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 71.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Těstoviny uvaříme v osolené vodě al dente, scedíme a vrátíme do hrnce.
 - 
                                2
Mezitím vyloupeme krevety. Nakrájené cibulky a prolisovaný česnek orestujeme na rozehřátém másle, přidáme krevety a cca 3min podusíme, až maso změní barvu. Poté krevety vyjmeme. Do šťávy vmícháme smetanu a přivedeme k varu. Snížíme teplotu a omáčku provaříme do zhoustnutí. Vložíme zpět krevety, ochutíme solí, pepřem a ještě krátce asi 1min povaříme.
 - 
                                3
Hotovou omáčkou přelijeme těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře, dozdobíme nasekanou petrželkou a podáváme.