Garnátový špíz
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 285 kcal
 - Sacharidy 26 g
 - Tuky 7 g
 - Sodík 2362 mg
 - Bílkoviny 29 g
 - Uhlovodany 26 g
 - Cholesterol 206 mg
 - Draslík 407.3 mg
 - Vláknina 7105 mg
 - Vitamín A 7105 mg
 - Vitamín B6 0.1 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 12.2 mg
 - Vitamín E 0.2 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 0.3 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Na špíz použijeme pouze maso z garnátů bez krunýřů. Vyloupané maso osolíme, lehce opepříme a pokapeme citronovou šťávou. Necháme chvíli uležet. Mezitím nakrájíme cibuli na osminky.
 - 
                                2
Na jehly napichujeme střídavě garnáty, cibuli a olivy bez pecek. Položíme na středně rozpálený gril a opékáme z každé strany přibližně 4 minuty.
 - 
                                3
Špízy podáváme přímo na jehle s nějakou pikantní omáčkou.