Těstoviny sedanini s lanýžovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 2

Suroviny

  • 150 g Těstoviny Sedanini
  • 80 g Krevety tygří - loupané
  • 40 g Olivy zelené
  • 60 g Olivy černé
  • 30 g Petržel - nať
  • 5 g Lanýž
  • 20 g Lanýžová salsa
  • 24 ml Olej lanýžový
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 3 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 478 kcal
  • Sacharidy 60 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 1483 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 42 mg
  • Draslík 141.2 mg
  • Vláknina 4422 mg
  • Vitamín A 4422 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.8 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci s osolenou vodou uvaříme těstoviny podle návodu na sáčku. Potom je scedíme a necháme okapat. Do malého kastrůlku nalijeme vodu, vložíme krevety a uvaříme je. Scedíme a necháme také okapat. Zelené a černé olivy nakrájíme na kolečka a petrželovou nať nasekáme.

  • 2

    Ve větší pánvi rozehřejeme lanýžový olej, přidáme připravené olivy, uvařené krevety a chvilku za stálého míchání restujeme. Přimícháme lanýžovou salsu, podle chuti dochutíme pravým jemně nastrouhaným lanýžem a zamícháme. Nakonec do směsi vmícháme uvařené těstoviny, dobře promícháme a odstavíme z ohně.

  • 3

    Hotové těstoviny rozložíme na teplé talíře podle porcí. Každou porci jemně posypeme nasekanou petrželovou natí a jídlo podáváme.

Komentáře k receptu