Milánské rizoto s krevetami
Suroviny
- 50 g Máslo čerstvé
 - 250 g Rajčata
 - 50 g Sýr Parmezán
 - 250 g Krevety tygří - loupané
 - 300 g Rýže Basmati
 - 200 g Hrachové lusky
 - 1.77 ml Olej olivový
 - 200 ml Víno bílé
 - 750 ml Vývar zeleninový
 - 1 ks Cibule
 - 1 špetka Sůl
 - 1 špetka Pepř černý mletý
 - 2 stroužek Česnek
 - 2 polévková lžíce Petržel - nať
 
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 478 kcal
 - Sacharidy 47 g
 - Tuky 20 g
 - Sodík 1191 mg
 - Bílkoviny 28 g
 - Uhlovodany 45 g
 - Cholesterol 92.5 mg
 - Draslík 610.2 mg
 - Vláknina 10137.8 mg
 - Vitamín A 10137.8 mg
 - Vitamín B6 0.4 mg
 - Vitamín B12 0 mg
 - Vitamín C 55.5 mg
 - Vitamín E 1.9 mg
 - Vápník 0 mg
 - Železo 16.4 mg
 - Další
 
Postup přípravy receptu
- 
                                1
Do hrnce nalijeme vývar a přivedeme ho k varu. Na pánvi rozpálíme mezitím máslo s olejem a na drobno nakrájenou cibuli spolu s prolisovaným česnekem lehce osmahneme.
 - 
                                2
Do pánve přidáme rýži, zalijeme ji vínem a naběračkou vývaru. Přidáme na kostičky nakrájené rajče a vaříme, dokud není rýže poloměkká. Pravidelně přidáváme vývar, který se postupně odpařuje z pánve.
 - 
                                3
K poloměkké rýži cca pět minut před koncem vaření přidáme krevety a lusky. Vaříme dalších pět minut, dokud nejsou všechny suroviny měkké. Na závěr už jen dochutíme solí, pepřem, petrželkou, rozdělíme do talířů a posypeme nastrouhaným parmezánem.