Milánské rizoto s krevetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 50 g Máslo čerstvé
  • 250 g Rajčata
  • 50 g Sýr Parmezán
  • 250 g Krevety tygří - loupané
  • 300 g Rýže Basmati
  • 200 g Hrachové lusky
  • 1.77 ml Olej olivový
  • 200 ml Víno bílé
  • 750 ml Vývar zeleninový
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 478 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 1191 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 45 g
  • Cholesterol 92.5 mg
  • Draslík 610.2 mg
  • Vláknina 10137.8 mg
  • Vitamín A 10137.8 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 55.5 mg
  • Vitamín E 1.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 16.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do hrnce nalijeme vývar a přivedeme ho k varu. Na pánvi rozpálíme mezitím máslo s olejem a na drobno nakrájenou cibuli spolu s prolisovaným česnekem lehce osmahneme.

  • 2

    Do pánve přidáme rýži, zalijeme ji vínem a naběračkou vývaru. Přidáme na kostičky nakrájené rajče a vaříme, dokud není rýže poloměkká. Pravidelně přidáváme vývar, který se postupně odpařuje z pánve.

  • 3

    K poloměkké rýži cca pět minut před koncem vaření přidáme krevety a lusky. Vaříme dalších pět minut, dokud nejsou všechny suroviny měkké. Na závěr už jen dochutíme solí, pepřem, petrželkou, rozdělíme do talířů a posypeme nastrouhaným parmezánem.

Komentáře k receptu