Krevetová směs v listovém těstě s bazalkovým pyré

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Listové těsto
  • 150 g Rajčata
  • 20 g Sýr Parmezán
  • 150 g Krevety tygří - loupané
  • 5 g Sůl
  • 20 g Tuk
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 20 g Sardelové řezy
  • 20 g Bazalka
  • 50 g Olivy černé
  • 20 g Rukola
  • 10 g Oříšky piniové
  • 40 g Olej olivový extra panenský
  • 20 g Kapary
  • 20 ml Ocet vinný
  • 30 ml Olej olivový extra panenský
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 410 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 898 mg
  • Bílkoviny 16 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 59.3 mg
  • Draslík 188.3 mg
  • Vláknina 3185 mg
  • Vitamín A 3185 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mixéru nasypeme bazalku, parmezán, piniové oříšky, česnek, zalijeme olivovým olejem a rozmixujeme dohladka. Formu vymažeme tukem, vysteleme listovým těstem a postupně ve vrstvách vkládáme do formy plátky rajčat, na ně krevety, potřeme bazalkovým pyré, osolíme, opepříme a znovu položíme vrstvu rajčat, krevet, potřeme zbytkem bazalkové směsi a dáme péct. Pečeme při 180 °C 25 minut. Upečenou směs necháme vychladnout a naporcujeme na čtyři díly. Do mixéru vložíme vypeckované olivy, sardelky, kapary, česnek, zalijeme olejem a rozmixujeme.

  • 2

    Doprostřed talířků položíme lístky rukoly, pokapeme vinným octem, na ně položíme krevetovou směs s rajčaty, ozdobíme olivovým krémem a podáváme.

Komentáře k receptu