Pikantní restované krevety na česneku s citrónem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 26 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Sůl mořská
  • 20 ks Krevety tygří
  • 3 ks Česnek
  • 2 ks Chilli paprička
  • 1 ks Citrony
  • 4 plátek Chléb pšeničný (bílý)
  • 5 polévková lžíce Petržel hladkolistá
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 220 kcal
  • Sacharidy 35 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 656 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 35 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 130.6 mg
  • Vláknina 5670 mg
  • Vitamín A 5670 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Velké syrové a nevyloupané krevety (bez hlav) omyjeme a osušíme.

  • 2

    Z omytého, osušeného (chemicky neošetřeného) citrónu nastrouháme kůru a odložíme ji do misky. Citrón rozkrojíme na dvě poloviny. Lístky petrželové omyté natě pokrájíme nadrobno. Očištěné stroužky česneku a chilli papričky, které jsme zbavili semínek, posekáme nadrobno.

  • 3

    Ve velké pánvi dobře rozehřejeme olej, na něm za stálého míchání 30-60 sekund restujeme česnek s chilli papričkami, pak přidáme krevety a restujeme je 4 minuty - občas je obrátíme. Krevety pak pokapeme šťávou z 1/2 citrónu, posypeme je citrónovou kůrou, petrželkou, vše promícháme a smažíme ještě 1 minutu. Nakonec krevety osolíme a silně dochutíme čerstvě pomletým pepřem.

  • 4

    Krevety poklademe na talíře, pokapeme je šťávou z druhé poloviny citrónu a servírujeme. Podáváme k nim z toustovače opečené teplé krajíčky bílého chleba.

Komentáře k receptu