Hřebenatky na pánvi

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 400 g Bambusové výhonky konzervované
  • 150 g Cibule - nať
  • 750 g Hřebenatka
  • 3 ks Omáčka sójová
  • 1 hrst Petržel - nať
  • 1 kg Ledové kaštany
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Koření na ryby
  • 4 polévková lžíce Olej sezamový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1434 kcal
  • Sacharidy 112 g
  • Tuky 88 g
  • Sodík 384 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 102 g
  • Cholesterol 49.5 mg
  • Draslík 606.1 mg
  • Vláknina 21031.2 mg
  • Vitamín A 21031.2 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.2 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Maso z mušlí opláchneme, osušíme, vložíme na rozpálený olej na pánvi a pečeme 3 minuty. Zakapeme citronovou šťávou, sojovou omáčkou a dochutíme kořením.

  • 2

    Bambusové výhonky a kaštany necháme okapat. Výhonky nakrájíme na proužky, kotvici na plátky. Cibulovou nať omyjeme a osušíme. Petržel opláchneme, osušíme a nasekáme.

  • 3

    Mušle vyjmeme.

  • 4

    Na pánvi rozehřejeme tuk, výhonky, kaštany, petrželku osmahneme a okořeníme. Mušle vložíme k ostatním promícháme.

  • 5

    Vše upravíme na talíře a podáváme.

Komentáře k receptu