Mušlová chowder
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 294 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 16 g
- Sodík 877 mg
- Bílkoviny 16 g
- Uhlovodany 9 g
- Cholesterol 46.8 mg
- Draslík 321.9 mg
- Vláknina 1684 mg
- Vitamín A 1684 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 3.4 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Z konzervy mušlí slijeme tekutinu do hrnečku - použijeme později, a mušle naškrábáme nahrubo nožem. 
- 
                                2Slaninu pokrájíme na proužky a opečeme v hrnci, odlijeme vyškvařený tuk, přidáme cibuli nakrájenou nadrobno a orestujeme. Přidáme horkou vodu, brambor nakrájený na kostičky, pepř, sůl a šťávu z mušlí. Přikryté pokličkou vaříme na mírném ohni asi 20 minut. Poté vmícháme naškrábané mušle, vlijeme mléko a smetanu a necháme dalších 15 minut prohřívat, ale už nevaříme! 
- 
                                3Polévku podáváme horkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        