Špagety s korsickou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Špagety, Makarony
  • 900 g Mušle srdcovky
  • 900 g Rajčata
  • 60 g Olivy černé
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Chilli paprička sušená
  • 3 stroužek Česnek
  • 0.03 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Oregano čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 613 kcal
  • Sacharidy 97 g
  • Tuky 5 g
  • Sodík 208 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 97 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 783.9 mg
  • Vláknina 12940.3 mg
  • Vitamín A 12940.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31 mg
  • Vitamín E 1.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 38.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Srdcovky v lasturách vložíme do mísy, přelijeme je mírně osolenou vodou a necháme 30 minut stát. Poté propláchneme pod studenou tekoucí vodou a očistíme kartáčkem písek z lastur. Srdcovky, které mají polámané schránky nebo po zaťukání nožem na schránku se neuzavřou, vyhodíme.

  • 2

    Na velké pánvi zahřejeme olej, přidáme prolisovaný česnek a drcené sušené chilli papričky (lze je vynechat) a opékáme asi 2 minuty. Vmícháme oloupaná a nakrájená rajčata, olivy (lze použít recept Ochucené olivy) a oregano. Za občasného míchání směs dusíme tak dlouho, dokud se rajčata nezačnou rozpadat. Pánev poté přikryjeme poklicí a omáčku dusíme dalších 10 minut.

  • 3

    Podle návodu na obalu uvaříme špagety tak, aby byly měkké a zároveň pevné (al dente). Důkladně je scedíme a odložíme si 125 ml tekutiny, v níž se vařily.

  • 4

    Do omáčky vložíme srdcovky, přilijeme odloženou tekutinu ze špaget a 5 minut vaříme. Mušle, které se neotevřou, vyhodíme.

  • 5

    Omáčku přelijeme do velkého hrnce. Přidáme špagety, podle chuti osolíme, opepříme a důkladně promícháme. Pokrm ihned podáváme.

Komentáře k receptu