Špagety s mušlemi
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 764 kcal
- Sacharidy 85 g
- Tuky 19 g
- Sodík 495 mg
- Bílkoviny 63 g
- Uhlovodany 85 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 315.2 mg
- Vláknina 6830 mg
- Vitamín A 6830 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 27.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 62.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Mušle omyjeme, oloupeme stroužky česneku a rozmačkáme, petrželku najemno nasekáme. 
- 
                                2Mušle dáme do pánve, přidáme 2 lžíce oleje, přidáme česnek a trochu nasekané petrželky a při střední teplotě za občasného potřesení pánví necháme mušle pod pokličkou otevřít. 
- 
                                3Stáhneme pánev ze sporáku, mušličky oloupeme a dáme do mísy. Vyhodíme skořápky a mušličky, které se neotevřely, jemným sítem procedíme tekutinu z pánve a odložíme ji stranou. 
- 
                                4Do pánve nalijeme zbývající olej, přidáme zbývající stroužek česneku a papričku a oboje necháme chvíli smažit. Přidáme vyloupané mušličky s uschovanou tekutinou, v níž se vařily. 
- 
                                5Mezitím přivedeme k varu osolenou vodu a uvaříme v ní špagety. 
- 
                                6Jakmile budou al dente, přidáme je do pánve s mušlemi. Hotový pokrm posypeme nasekanou petrželkou a podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        