Taglierini s plody moře
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 692 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 23 g
- Sodík 1377 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 229.8 mg
- Draslík 920 mg
- Vláknina 9402.5 mg
- Vitamín A 9402.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 48.5 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Mušle dáme na několik hodin do studené osolené vody. 
- 
                                2Připravíme si omáčku. Ve vařící vodě spaříme rajčata a pokrájíme na kostičky. O1oupeme stroužky česneku a rozmačkáme. Oloupeme cibuli, omyjeme a najemno nasekáme spolu s petrželkou. 
- 
                                3Očistíme slávky. Všechny mušle dáme do pánve spo1ečně se s1ávkami, jedním stroužkem česneku, 2 lžícemi oleje a bílým vínem. Při střední teplotě necháme za občasného zatřesení pánví mušle otevřít. 
- 
                                4Pánev stáhneme, mušle vyloupeme a dáme do mísy (pár si odložíme stranou na ozdobu). Skořápky a všechny mušle, které se neotevřely, vyhodíme. Tekutinu jemně procedíme a uschováme. 
- 
                                5Do pánve dáme nasekanou cibuli, přilijeme zbytek oleje, přidáme zbytek oleje, česnek, petrželku a vše osmažíme. Přisypeme kostičky rajčat a téměř veškerou scezenou tekutinu z mušlí, kterou jsme si uschovali. Při střední teplotě vše cca 10 minut podusíme. Vyhodíme stroužek česneku, přidáme mušle včetně těch ve skořápce, které jsme dali bokem, špetku soli, čerstvě mletý pepř a všechno promícháme. 
- 
                                6Uvedeme ve velkém hrnci do varu dostatečné množství vody, osolíme, 
- 
                                7uvaříme v ní těstoviny. Jakmile budou al dente, scedíme, přelijeme omáčkou s plody moře a horké ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        