Linguine s dýní a slávkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Těstoviny Conchiglie
  • 500 g Dýně
  • 40 g Petržel - nať
  • 30 g Kerblík
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 300 g Mušle slávky
  • 250 ml Mléko plnotučné
  • 40 ml Olej olivový
  • 2 l Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 320 kcal
  • Sacharidy 34 g
  • Tuky 15 g
  • Sodík 730 mg
  • Bílkoviny 17 g
  • Uhlovodany 31 g
  • Cholesterol 27.3 mg
  • Draslík 1117.8 mg
  • Vláknina 5497.5 mg
  • Vitamín A 5497.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 39.6 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 394.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Oloupeme dýni, odstraníme semínka, dužinu pokrájíme na kousky. Dáme je do hrnce, přilijeme mléko a tolik studené vody, aby byly kousky dýně zakryté. Pomalu vaříme na mírném plameni 20-30 minut, dokud nebude dýně měkká.

  • 2

    Mezitím odrhneme slávky, omyjeme je pod tekoucí vodou, scedíme a vhodíme do pánve. Přidáme omytou petrželku, olej a necháme je na středním plameni pod pokličkou za občasného zatřesení pánví otevřít. Stáhneme pánev z ohně, vyloupeme měkkýše ze skořápek a dáme je do mísy. Vyhodíme skořápky a neotevřené slávky, jemně scedíme tekutinu z jejich vaření a uschováme si ji.

  • 3

    Dýni propasírujeme sítem do hrnce, ve kterém se vařila. Přidáme tekutinu z vaření slávek a dostatečné množství vody, abychom získali krém správné hustoty, a přivedeme ho pomalu k varu. Omyjeme kerblík, jemně ho osušíme utěrkou a nasekáme.

  • 4

    V hrnci uvaříme rozlámané těstoviny. Scedíme je a minutu ještě povaříme v polévce. Hotovou polévku podáváme horkou, posypanou nasekaným kerblíkem.

Komentáře k receptu