Mušle s kerblíkovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 362 kcal
- Sacharidy 19 g
- Tuky 14 g
- Sodík 1285 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 70 mg
- Draslík 1239.7 mg
- Vláknina 2600 mg
- Vitamín A 2600 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 24.8 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Šalotku oloupeme a nadrobno nasekáme. Šunku nakrájíme na jemné nudličky. Obě přísady podusíme asi 10 minut na rozehřátém oleji. 
- 
                                2Poprášíme moukou a osmahneme další 2 minuty. Přilijeme bílé víno. Přimícháme hořčici a kerblík, vše zvolna vaříme asi 5 minut. 
- 
                                3Přidáme mušle, přikryjeme a prudce asi 5 minut vaříme při vyšší teplotě, až se mušle otevřou. Obsah přitom několikrát promícháme. Mušle, které se neotevřely, odstraníme. 
- 
                                4Podáváme s omáčkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        