Mušle na smetaně se špagetami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 20 g Bazalka
  • 500 g Špagety
  • 250 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 125 ml Víno bílé
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 kg Mušle slávky
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 1069 kcal
  • Sacharidy 112 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 1560 mg
  • Bílkoviny 61 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 173.8 mg
  • Draslík 1262.8 mg
  • Vláknina 927.5 mg
  • Vitamín A 927.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 31.7 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme těstoviny podle návodu na obalu al dente a scedíme.

  • 2

    Slávky očistíme. Otevřené lastury nepoužijeme. Ve velkém hrnci zahřejeme olej, přidáme drcený česnek, na malém ohni jej mícháme asi 30 sekund.

  • 3

    Přidáme víno a slávky a pod pokličkou je na malém ohni podusíme 5 minut. Potom slávky vyjmeme, neotevřené nepoužijeme.

  • 4

    Do šťávy v hrnci přidáme smetanu, bazalku, sůl a pepř, za občasného zamíchání asi 2 minuty povaříme. Slávky upravíme na špagety a polijeme smetanovou omáčkou.

Komentáře k receptu