Passatelli sa slávkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 30 g Petržel - nať
  • 20 g Bazalka
  • 400 g Passata (drcená rajčata)
  • 500 g Těstoviny Passatelli
  • 40 ml Olej olivový
  • 250 ml Víno bílé
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.5 kg Mušle slávky
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 498 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 1564 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 22 g
  • Cholesterol 105 mg
  • Draslík 1368 mg
  • Vláknina 5067.5 mg
  • Vitamín A 5067.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 46.7 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 15.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve velkém hrnci zahřejeme olivový olej smažíme na něm na malém ohni nakrájenou cibuli a drcený česnek a průběžně promícháváme. Přidáme rajčata, bílé víno, čerstvou bazalku a petrželku, sůl a pepř. Omáčku přivedeme k varu, potom stáhneme oheň a omáčku zvolna vaříme 15-20 minut.

  • 2

    Do hrnce vložíme slávky a vaříme je pod pokličkou asi 5 minut. Hrncem občas zatřeseme. Potom vyhodíme slávky, které se neotevřely.

  • 3

    Těstoviny vaříme ve slané vodě al dente, scedíme je a dáme na talíře. Navrch upravíme slávky s omáčkou.

Komentáře k receptu