Passatelli sa slávkami
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 498 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 19 g
- Sodík 1564 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 105 mg
- Draslík 1368 mg
- Vláknina 5067.5 mg
- Vitamín A 5067.5 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 46.7 mg
- Vitamín E 2.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 15.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Ve velkém hrnci zahřejeme olivový olej smažíme na něm na malém ohni nakrájenou cibuli a drcený česnek a průběžně promícháváme. Přidáme rajčata, bílé víno, čerstvou bazalku a petrželku, sůl a pepř. Omáčku přivedeme k varu, potom stáhneme oheň a omáčku zvolna vaříme 15-20 minut. 
- 
                                2Do hrnce vložíme slávky a vaříme je pod pokličkou asi 5 minut. Hrncem občas zatřeseme. Potom vyhodíme slávky, které se neotevřely. 
- 
                                3Těstoviny vaříme ve slané vodě al dente, scedíme je a dáme na talíře. Navrch upravíme slávky s omáčkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        