Pečené plněné mušle s česnekem
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 345 kcal
- Sacharidy 17 g
- Tuky 20 g
- Sodík 614 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 17 g
- Cholesterol 72.3 mg
- Draslík 799.6 mg
- Vláknina 1039 mg
- Vitamín A 1039 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.1 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 22.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Mušle omyjeme, očistíme a vaříme v dostatečném množství vody asi 8 minut. Mušle, které se neotevřou, odstraníme. 
- 
                                2Lastury uvařených mušlí od sebe oddělíme a poklademe na tukem vymaštěný plech. 
- 
                                3Česnek, šalotku, petrželovou nať a strouhanku rozmixujeme a umícháme do hmoty. Osolíme a opepříme. 
- 
                                4Připravené lastury mušlí naplníme směsí, zakápneme rozpuštěným máslem a zapékáme v předehřáté troubě na 200 stupňů Celsia asi 8 minut. Před podáváním zdobíme nasekanou pažitkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        