Mušle se zelenou omáčkou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 479 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 10 g
- Sodík 769 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 243.9 mg
- Vláknina 3270 mg
- Vitamín A 3270 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 66.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Omáčka: rozmixujeme vývar, olej, sherry, česnek, cibuli, mouku a petrželovou nať. 
- 
                                2Nalijeme do hrnce a 8 minut zvolna vaříme, až omáčka zhoustne. 
- 
                                3Vložíme mušle, přikryjeme a znovu přivedeme k varu. 
- 
                                4Vaříme 12 minut, až se mušle otevřou, hrncem občas zatřeseme. Mušle, které se neotevřely, odstraníme. 
- 
                                5Uvařené mušle scedíme a dáme do vyhřáté polévkové mísy. Omáčku dobře zamícháme, pokud je příliš hustá, dolijeme vodou, příliš řídkou ještě povaříme, aby zhoustla. 
- 
                                6Podle potřeby omáčku osolíme a opepříme a nalijeme ji na mušle. Ozdobíme nasekanou petrželovou natí a servírujeme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        