Špagety se šafránem a slávkami

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Těstoviny Spaghettini
  • 125 ml Víno bílé
  • 1 ks Cibule
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Šafrán
  • 4 l Voda pitná
  • 1 kg Mušle slávky
  • 1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 4 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 2 polévková lžíce Pažitka
  • 1 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 624 kcal
  • Sacharidy 75 g
  • Tuky 12 g
  • Sodík 1012 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 75 g
  • Cholesterol 78.2 mg
  • Draslík 888.7 mg
  • Vláknina 6297.2 mg
  • Vitamín A 6297.2 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 25.3 mg
  • Vitamín E 2.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 10.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šafrán přelijeme 175 ml horké vody a necháme louhovat. Slávky vaří na prudkém ohni přibližně 5 minut, dokud se neotevřou. Poté je vyndáme na talíř a necháme vychladnout. Tekutinu, ve které se vařily procedíme, odložíme, slávky vyloupeme. V hlubší pánvi na oleji orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli, přidáme mouku a minutu za stálého míchání opékáme. Přilijeme víno, vodu, ve které se louhoval šafrán a směs pomalu přimícháváme do jíšky. Povaříme 3 minuty, vmícháme 4 lžíce odložené tekutiny ze slávek, nastrouhaný sýr, slávky, nadrobno nakrájenou pažitku, dle chuti osolíme, opepříme a vaříme ještě 4 minuty. Mezitím v osolené vodě uvaříme těstoviny, důkladně je scedíme a smícháme s omáčkou. Na talíři pak porce ozdobíme snítkami pažitky.

Komentáře k receptu