Mušle s aïoli omáčkou
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 597 kcal
- Sacharidy 14 g
- Tuky 38 g
- Sodík 1196 mg
- Bílkoviny 51 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 162.2 mg
- Vláknina 3480.5 mg
- Vitamín A 3480.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.4 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Na omáčku v míse smícháme majonézu s prolisovaným česnekem, pepřem, solí a paprikou. 
- 
                                2Ve velkém hrnci osmažíme na rozpáleném oleji nadrobno nakrájenou cibuli do měkka. Přidáme dobře očištěné zaděnky, tymián, bobkový list a víno, zakryjeme přesně těsnící poklicí a vaříme 5 minut na mírném ohni, až se mušle otevřou. Během vaření hrnec několikrát protřeseme. Vyjmeme mušle, které se otevřely, ostatní vyhodíme. Do šťávy v hrnci vmícháme 3 lžíce aïoli a nasekanou petrželku, mušle rozdělíme do misek, pokapeme olivovým olejem a přelijeme šťávou. Zbylou omáčku aïoli podáváme zvlášť v misce. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        