Mušle v zelené omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 350 ml Vývar rybí
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 0.5 ks Cibule
  • 36 ks Mušle srdcovky
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 5 stroužek Česnek
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • 3 polévková lžíce Sherry brandy
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 162 kcal
  • Sacharidy 17 g
  • Tuky 7 g
  • Sodík 475 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 160.3 mg
  • Vláknina 2092.3 mg
  • Vitamín A 2092.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 12.2 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Připravíme omáčku: Dohladka rozmixujeme rybí vývar, olej, sherry, nasekaný česnek, nasekanou cibuli, hladkou mouku a petrželku. Směs vlijeme do kastrolu a zvolna vaříme 8 minut do zhoustnutí.

  • 2

    Potom přidáme očištěné mušle a pod pokličkou vaříme 12 minut, až se mušle otevřou. Hrncem občas potřeseme. Neotevřené mušle odstraníme.

  • 3

    Uvařené mušle scedíme a vsypeme do nahřáté polévkové mísy.

  • 4

    Omáčku zamícháme a pokud je hustá, dolijeme trochou vody. Podle chuti osolíme, opepříme a nalijeme na mušle. Pokrm ozdobíme nasekanou petrželkou.

Komentáře k receptu