Mušle s pórkovou pěnou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Pórek
  • 60 g Smetana 33% (šlehačka)
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 50 g Šalotka
  • 40 g Lanýž
  • 400 g Mušle svatojakubské
  • 40 g Olej olivový extra panenský
  • 30 ml Citronová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 283 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 1130 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 34.5 mg
  • Draslík 439.2 mg
  • Vláknina 4392.5 mg
  • Vitamín A 4392.5 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.5 mg
  • Vitamín E 0.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotku oloupeme a spolu s pórkem pokrájíme nadrobno, lanýže očistíme a nakrájíme na proužky, pokapeme citronovou šťávou a dáme zatím stranou. V pánvi rozehřejeme olej, přisypeme šalotku s pórkem, orestujeme, přidáme maso z mušlí, osolíme, opepříme a smažíme přibližně 3 minuty. Přidáme lanýže, zalijeme smetanou a povaříme do husta.

  • 2

    Mušle s pórkovou pěnou upravíme na talířky a podáváme teplé.

Komentáře k receptu