Rybí polévka s mušlemi

Hodnocení 0x 1x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Cibule
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 10 g Rozmarýn čerstvý
  • 10 g Oregano čerstvé
  • 250 g Treska obecná
  • 250 g Platýz - filety
  • 450 g Mušle slávky
  • 400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 200 g Krevety tygří - loupané
  • 8 g Sůl
  • 1 g Pepř černý mletý
  • 1.77 g Olej olivový extra panenský
  • 500 ml Vývar rybí
  • 200 ml Víno bílé
  • 1 ks Bobkový list
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 424 kcal
  • Sacharidy 21 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1981 mg
  • Bílkoviny 53 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 149.6 mg
  • Draslík 1266.1 mg
  • Vláknina 4558.3 mg
  • Vitamín A 4558.3 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 27.7 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.8 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Filety z tresky a platýse nakrájíme na kostky, cibuli oloupeme, nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, rajčata scedíme a trochu pokrájíme.

  • 2

    Do hrnce nalijeme olej a rozehřejeme. Přisypeme cibuli s česnekem, osmahneme, zalijeme vínem, vývarem, přidáme snítku tymiánu, rozmarýnu, oregana, bobkový list, ryby, celé mušle, zakryjeme pokličkou a vaříme zvolna 5 minut. Z polévky vyjmeme bobkový list, celé bylinky a mušle, které se neotevřely. Přisypeme krevety, sůl, pepř, rajčata a povaříme dalších pět minut.

Komentáře k receptu