Opékaná treska s paellou a šafránovým olejem
Suroviny
- 200 g Klobása Chorizo
- 300 g Rýže
- 300 g Krevety tygří - loupané
- 1000 g Treska aljašská
- 90 ml Olej olivový
- 1 kávová lžička Šafrán
- 3 ks Šalotka
- 18 ks Mušle srdcovky
- 1 ks Citrony
- 3 stroužek Česnek
- 1 l Vývar rybí
- 1 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 576 kcal
- Sacharidy 20 g
- Tuky 34 g
- Sodík 797 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 147.5 mg
- Draslík 1147 mg
- Vláknina 2134.3 mg
- Vitamín A 2134.3 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 26.3 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Do velké pánve dáme lžíci olivového oleje. Na něm opečeme šalotku a česnek nakrájené na jemno a klobásu nakrájenou na plátky. Opékáme asi 8 minut. 
- 
                                2Poté přidáme papriku a za stálého míchání opékáme tak 3 minuty. 
- 
                                3Poté přidáme rýži a pořádně zamícháme. 
- 
                                4Zalijeme 600 ml vývaru a přiklopíme. Vaříme 15 minut. 
- 
                                5Poté vaříme ještě 10 minut bez pokličky a poté necháme vychladnout. Tuto přípravu rýže si můžeme udělat klidně den předem. 
- 
                                6Do 70 ml oleje zašleháme šťávu z poloviny citronu a zahřejeme. Přidáme šafrán a chvíli ohříváme. Poté odstavíme a necháme zhládnout. Připravili jsme si tak šafránový olivový olej, který můžeme také připravit den předem. 
- 
                                7Filety tresky osolíme a opepříme. Smažíme ji v pánvi nejprve kůží dolů asi 4 minuty, poté otočíme, zakápneme šťávou z citronu a opékáme 3 minuty. 
- 
                                8Paellu dáme do hrnce, přidáme zbylý vývar a prohřejeme. Poté přidáme lžíci másla, krevety a uvařené mušle. Dochutíme citronovou šťávou, solí a pepřem. 
- 
                                9Paellu rozdělíme na talíře, přidáme filetu tresky, zakápneme šafránovým olejem a posypeme petrželkou. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        