Jakubky s jablečnou vinnou smetanou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 200 g Smetana 12% (konzumní)
  • 500 g Mušle svatojakubské
  • 250 ml Víno jablečné
  • 1 kávová lžička Citronová šťáva
  • 3 ks Šalotka
  • 0.5 ks Šťovík
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 1 stroužek Česnek
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 472 kcal
  • Sacharidy 52 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 501 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 50 g
  • Cholesterol 54.5 mg
  • Draslík 761.4 mg
  • Vláknina 2863.9 mg
  • Vitamín A 2863.9 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 62.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Šalotku oloupeme a nasekáme najemno, česnek prolisujeme a společně orestujeme na rozehřátém másle.

  • 2

    Přilijeme jablečné víno a vaříme, dokud se všechna tekutina neodpaří. Poté vmícháme smetanu a na mírném ohni vaříme, až omáčka zhoustne.

  • 3

    V míse rozmixujeme, ochutíme solí, pepřem a několika kapkami citronové šťávy a směs vrátíme do pánve.

  • 4

    Mušle omyjeme, jikry oddělíme, jakubky vložíme do pánve a zakryté cca 3min povaříme.

  • 5

    Vmícháme jikry, omytý najemno nakrájený šťovík a ještě krátce prohřejeme.

  • 6

    Rozdělíme na talíře a ihned podáváme. Servírovat můžeme se zeleninovým salátem.

Komentáře k receptu