Olihně s rajčaty

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Rajčata
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 ks Citrony
  • 3 ks Česnek
  • 1 dl Víno bílé
  • 0.2 dl Olej olivový
  • 1 kg Olihně
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 324 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 603 mg
  • Bílkoviny 40 g
  • Uhlovodany 16 g
  • Cholesterol 582.5 mg
  • Draslík 927.3 mg
  • Vláknina 5076 mg
  • Vitamín A 5076 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 50.7 mg
  • Vitamín E 3.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Olihně důkladně očistíme a omyjeme, hlavu s chapadly odřežeme a odstraníme vnitřní průhlednou kost. Znovu těla olihní omyjeme a nakrájíme na kroužky silné asi 1 cm.

  • 2

    Omytá spařená rajčata nakrájíme na malé kostky. Česnek a opláchnutou zelenou petržel nakrájíme nadrobno.

  • 3

    V hlubší pánvi na rozpáleném oleji orestujeme dozlatova kroužky olihní, přidáme pokrájená rajčata, česnek a petržel, vše krátce restujeme, přilijeme 2 dl bílého vína, osolíme a opepříme podle chuti a pod pokličkou dusíme přibližně 40 minut do změknutí masa.

  • 4

    Olihně s rajčaty servírujeme horké, ozdobené plátky citronu. Podáváme k nim bílý chléb.

Komentáře k receptu