Chobotničky v marinádě
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 548 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 24 g
- Sodík 1728 mg
- Bílkoviny 60 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 192 mg
- Draslík 1429.4 mg
- Vláknina 428.8 mg
- Vitamín A 428.8 mg
- Vitamín B6 1.5 mg
- Vitamín B12 0.1 mg
- Vitamín C 21.6 mg
- Vitamín E 4.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 21.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Chobotničky dobře omyjeme slanou vodou a aby změkly, bouchneme s nimi několikrát o kuchyňskou desku. Vložíme je do studené osolené vody a vaříme přibližně 1,5 hodiny. 
- 
                                2Připravíme marinádu: 
- 
                                3Do menšího hrnce nalijeme olej, rozpálíme ho a česnek nakrájený na plátky osmažíme jen dorůžova. Přidáme k němu rozmarýn, pepř, 1 litr rozředěného vinného octa s 1-1,5 litrem vody. Vše povaříme 15 minut a dáme vychladnout. 
- 
                                4Uvařené chobotničky vložíme do studeného nálevu a necháme v chladničce 2 dny marinovat. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        