Linguine po sorrentsku
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 456 kcal
- Sacharidy 62 g
- Tuky 12 g
- Sodík 804 mg
- Bílkoviny 24 g
- Uhlovodany 62 g
- Cholesterol 89.6 mg
- Draslík 638.7 mg
- Vláknina 4182.5 mg
- Vitamín A 4182.5 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 41.7 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Ve vařící vodě spaříme rajčata, oloupeme, zbavíme semínek a nahrubo je nasekáme. Petrželku nasekáme. 
- 
                                2Sépie očistíme, vykucháme, zbavíme očí, kostí, zobáčku a kůže a chapadélka nahrubo nakrájíme. Tělíčka také nakrájíme na kousky. 
- 
                                3Oloupeme cibuli a jemně nakrájíme. Stroužek česneku lehce podrtíme. Do pánve nalijeme olej, cibuli a česnek na něm při střední teplotě osmažíme, ale nenecháme je zhnědnout. Přidáme chapadélka a pokrájená tělíčka sépií a bez pokličky chvíli prudce smažíme. Potom scedíme a odložíme stranou. 
- 
                                4Do téže pánve dáme pokrájená rajčata, špetku soli, špetku pepře 
- 
                                5a vše za občasného zamíchání asi 15 minut dusíme. Přidáme sépie a trochu nasekané petrželky. 
- 
                                6Ve velkém hrnci uvaříme těstoviny, scedíme, přelijeme směsí se sépiemi a posypeme zbývající nasekanou petrželkou. Hotový pokrm 
- 
                                7podáváme horký. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        