Chobotnice v rendlíku

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Chobotnice
  • 300 g Rajčata
  • 60 g Petržel - nať
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Sůl
  • 150 ml Vývar rybí
  • 100 ml Víno bílé
  • 90 ml Olej olivový
  • 1 ks Cibule
  • 1 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 384 kcal
  • Sacharidy 12 g
  • Tuky 24 g
  • Sodík 960 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 72 mg
  • Draslík 932.4 mg
  • Vláknina 4625 mg
  • Vitamín A 4625 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 47.1 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Očistíme chobotničky, vykucháme, stáhneme z kůže a promyjeme ve studené vodě. Oloupeme stroužek česneku a lehce ho podrtíme. Oloupeme cibuli a pokrájíme tenká kolečka. Omyjeme petrželku, osušíme a nasekáme.

  • 2

    Ve vařící vodě spaříme rajčata, scedíme, oloupeme, zbavíme semínek a nasekáme nahrubo. V pánvi osmažíme na oleji česnek a cibuli.

  • 3

    Stroužek česneku vyhodíme a postupně dáváme do pánve chobotničky. Za častého míchání je smažíme.

  • 4

    Zalijeme chobotničky bílým vínem a vývarem a necháme zčásti vyvařit. Přidáme pokrájená rajčata, část nasekané petrželky, sůl a čerstvě mletý pepř. Na středním plameni dusíme chobotničky a rajčata pod pokličkou asi 30 minut. Hotový pokrm podáváme horký, posypaný zbytkem nasekané petrželky.

Komentáře k receptu