Pikantní sépie
Suroviny
- 500 g Sépie
- 150 ml Voda pitná
- 2 kávová lžička Paprika mletá pálivá
- 1 kávová lžička Sůl mořská
- 1 ks Cibule
- 1 ks Chilli paprička sušená
- 3 špetka Pepř černý mletý
- 5 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Bazalka
- Nutriční hodnoty
 v jedné porci
- Kalorie 203 kcal
- Sacharidy 11 g
- Tuky 8 g
- Sodík 968 mg
- Bílkoviny 22 g
- Uhlovodany 11 g
- Cholesterol 140 mg
- Draslík 676.6 mg
- Vláknina 5720.8 mg
- Vitamín A 5720.8 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 16.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
- 
                                1Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, oloupaný česnek prolisujeme. Očištěné a omyté sépie necháme řádně okapat. 
- 
                                2Sépie nakrájíme na menší kousky a osmahneme na rozehřátém oleji. Poté přimícháme česnek a cibuli a ještě asi 5 minut za občasného míchání opékáme. Sépie osolíme a opepříme. 
- 
                                3Chilli papričky důkladně rozmělníme, petrželovou nať i lístky bazalky opláchneme, okapeme a najemno nasekáme. Chilli, petržel i bazalku přimícháme k sépiím. Dochutíme mletou paprikou. 
- 
                                4Sépie zalijeme 150 ml vody a na mírném ohni dusíme v zakrtyté nádobě asi 1 hodinu, dokud se voda neodpaří. 
- 
                                5Hotový pokrm ihned podáváme. 
 
             
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                                                 
                         
                        