Kalamáry s bambusovými výhonky a oříšky

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Kalamáry
  • 500 g Zeleninová směs čínská - mražená
  • 100 g Bambusové výhonky konzervované
  • 100 g Palmová srdíčka - sterilovaná
  • 100 g Vodní kaštany v nálevu
  • 50 g Oříšky piniové
  • 2 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Citrony
  • 3 stroužek Česnek
  • 7 polévková lžíce Olej palmový
  • 2 polévková lžíce Petržel - nať
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 388 kcal
  • Sacharidy 25 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 558 mg
  • Bílkoviny 25 g
  • Uhlovodany 25 g
  • Cholesterol 291.3 mg
  • Draslík 649.9 mg
  • Vláknina 9145.5 mg
  • Vitamín A 9145.5 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.5 mg
  • Vitamín E 5.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Konzervované bambusové výhonky, palmová srdíčka a vodní kaštany scedíme a necháme odkapat. Pak zeleninu nakrájíme na plátky. Mraženou zeleninovou čínskou směs necháme trochu rozmrazit.

  • 2

    Cibuli s česnekem očistíme a pokrájíme nadrobno. Zelenou petrželku omyjeme a pokrájíme nadrobno.

  • 3

    Ve woku si rozpálíme olej a všechnu zeleninu za stálého míchání smažíme asi 4-5 minut. Přidáme piniové oříšky, ochutíme mletým zázvorem, solí, pepřem a přidáme kuchyňsky upravené kalamáry. Vše opékáme dalších 5 minut.

  • 4

    Kalamáry podáváme horké, posypané petrželkou s plátky citronu.

Komentáře k receptu