Ravioli plněné s ragú z chobotniček

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 5 g Sůl
  • 100 g Brambory zimní
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 50 g Šalotka
  • 10 g Tymián čerstvý
  • 5 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 200 g Chobotnice
  • 100 g Rajčata
  • 10 g Petržel - nať
  • 100 ml Vývar zeleninový
  • 100 ml Víno bílé
  • 1 kávová lžička Máslo čerstvé
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Feferony
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • 3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 456 kcal
  • Sacharidy 53 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 1218 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 305.4 mg
  • Draslík 424.7 mg
  • Vláknina 5982.5 mg
  • Vitamín A 5982.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 22.6 mg
  • Vitamín E 1.5 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 8.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Zaděláme těsto, zabalíme ho do fólie a necháme odpočinout.

  • 2

    Nasekanou šalotku smažíme na lžičce másla, přidáme nakrájené

  • 3

    brambory, osolíme, poléváme vývarem. Měkké brambory rozmixujeme s tymiánem. Vyválíme těsto na slabý plát, poklademe náplň, těsto přeložíme a pevně stiskneme.

  • 4

    Česnek podusíme na rozehřátém oleji s rozdrobenou feferonkou

  • 5

    a vyjmeme ho. Chobotničky nakrájíme na malé kousky a na oleji

  • 6

    opečeme 2 minuty.

  • 7

    Rajčata spaříme a oloupeme. Nakrájíme je na kostičky, přidáme k chobotničkám. Ragú podlijeme vínem.

  • 8

    Ravioli uvaříme 4 minuty v osolené vodě. Scedíme je a krátce smícháme v omáčce z chobotniček. Podáváme posypané petrželkou.

Komentáře k receptu